Wereldkankerdag - Omdat elke kankerpatiënt de beste behandeling verdient | Anticancerfund

Wereldkankerdag - Omdat elke kankerpatiënt de beste behandeling verdient

In het nieuws
4 februari 2021
Het Antikankerfonds ijvert voor een wereld waarin alle kankerpatiënten toegang hebben tot de beste behandelingen

Brussel - Elk jaar sterven miljoenen mensen aan kanker. Het Antikankerfonds doet er alles aan om daar verandering in te brengen.

Als onafhankelijke non-profit organisatie ijvert het Antikankerfonds voor een wereld waarin alle kankerpatiënten toegang hebben tot de beste behandelingen. Op Wereldkankerdag wijzen we beleidsmakers erop dat de noden van patiënten altijd voorop moeten staan ​​wanneer nieuwe behandelingen worden goedgekeurd.

'Kankerpatiënten willen de beste behandelingen krijgen en ze willen die snel, omdat ze terecht verwachten dat die levensreddend zal zijn. Helaas mist het huidige systeem om een ​​nieuw medicijn tot de patiënt te brengen, zijn doel, zegt Lydie Meheus, Managing Director van het Antikankerfonds.

Wat moet er dan veranderen?

  • Er is meer samenwerking en dialoog nodig wanneer een medicijn wordt ontwikkeld, zodat het beantwoordt aan de behoeften van de patiënten. Transparantie is hier een absolute noodzaak.
  • Er moet meer financiële steun komen voor kankeronderzoek dat als ambitie heeft om de blinde vlekken van de farmaceutische industrie op te vullen.
  • De Europese regelgeving moet worden herzien, zodat een nieuwe behandeling wordt beoordeeld op de kansen die het biedt voor een betere overleving en/of een betere kwaliteit van leven. Jammer genoeg primeert dit niet vandaag, wanneer een geneesmiddel wordt goedgekeurd.

Geïnteresseerd in ons verhaal? Bekijk dan deze korte video. In minder dan 2 minuten zal u ontdekken hoe wij kanker proberen te verslaan:

https://www.youtube.com/watch?v=UGffEz-lmiE

Uw gift is goud waard!

Dank voor het steunen van onze inspanningen. We beloven u dat uw waardevolle bijdrage grote veranderingen in gang zal zetten in de strijd tegen kanker.

Ik wens het Antikankerfonds te steunen