'Kanker in 100 vragen en antwoorden' | Anticancerfund

'Kanker in 100 vragen en antwoorden'

BOEK
26 Oktober 2020

BRUSSEL - Samen met kankeronderzoeker Johan Swinnen en Kom op tegen Kanker schreef het Antikankerfonds een boek: 'KANKER in 100 vragen en antwoorden.'

Eén op vier Vlamingen wordt geconfronteerd met kanker, iedereen kent wel iemand die het heeft of gehad heeft. Naast de patiënt blijft ook de dichte omgeving vaak met heel wat vragen zitten. Het overkwam ook kankeronderzoeker Johan Swinnen toen zijn zoon de diagnose kreeg.

Vanuit deze persoonlijke ervaring sloeg hij de handen in elkaar met Kom op tegen Kanker en het Antikankerfonds om 100 veel gestelde vragen te beantwoorden. Drie autoriteiten die een perfect zicht hebben op de vragen die kankerpatiënten, hun geliefden en ook de brede bevolking zich stellen.

Johan Swinnen (KU Leuven), ook bekend van zijn looptochten van Leuven naar Compostela en Rome: “Toen mijn jongste zoon Pieter kanker kreeg, kwamen er, zoals bij elk ander gezin, allerlei vragen op ons af. Sinds mijn tocht naar Compostela word ik door vele andere kankerpatiënten en hun naasten gecontacteerd en hoor ik hoe ook zij vaak met vele vragen blijven zitten. Sommige vragen zijn heel persoonlijk. Andere keren vaak terug. Het zijn deze laatste vragen waar we in dit boek graag op ingaan."

Kom op tegen Kanker, de voortrekker van de strijd tegen kanker in Vlaanderen en zeer bekend bij het grote publiek.: “Een van onze stokpaardjes is informatieverstrekking voor iedereen. We zijn blij dat de medewerkers van Kom op tegen Kanker nauw hebben kunnen meewerken aan dit boek.”

Het Antikankerfonds, dat focust op internationaal gedragen wetenschappelijk onderzoek en kankerpatiënten informeert over hun behandelingsopties: “Wie met kanker wordt geconfronteerd, komt in een emotionele rollercoaster terecht. We hopen dat dit boek bijdraagt tot ieders kennis over kanker."

VOORBEELDVRAGEN

  • Wat is het risico dat ik kanker krijg?
  • Kan ik kanker voorkomen?
  • Wat vertel ik aan mijn kinderen als ik kanker krijg?
  • Hoe kan ik na een diagnose een tweede mening vragen?
  • Waar kan ik terecht voor ondersteuning bij en na kanker?
  • Hoe kan ik helpen als iemand uit mijn omgeving kanker heeft?

100 VRAGEN, 100 KM, 100 REDENEN

Om het boek te lanceren loopt Johan Swinnen op 30 oktober 100 km door Vlaanderen, 1 km voor elke vraag.
 

‘Kanker in 100 vragen en antwoorden’ is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro. Voor meer info: www.borgerhoff-lamberigts.be
Met de promocode 100 krijgt u 20% korting.