Coronavirus: Wij helpen u graag!

Coronavirus: Wij helpen u graag!

In het nieuws
24 maart 2020
Het Antikankerfonds blijft ter beschikking tijdens Covid-19

Het Antikankerfonds is beschikbaar tijdens de coronacrisis en blijft volledig toegewijd aan zijn missie: kankerpatiënten helpen. Heeft u specifieke vragen over uw ziekte of over uw behandeling, neem dan contact met ons op.

Hoe kan u ons bereiken?

Onze wetenschappers werken tijdens de coronacrisis van thuis uit, zoals aanbevolen door de Belgische overheid, maar wij blijven bereikbaar via mail en per telefoon.

Hoe zit het met mijn kankerbehandeling?

We zijn er ons van bewust dat sommige mensen zich wellicht zorgen maken over het verdere verloop van hun behandeling. Sta ons toe eerst en vooral te benadrukken dat het van het grootste belang is dat u de lokale aanbevelingen van uw regering opvolgt om de verspreiding van het coronavirus te stoppen.

We moedigen patiënten met praktische en logistieke vragen over hun follow-up consultaties, behandelingssessies en de verderzetting van hun deelname aan een klinische studie, in eerste instantie aan om contact op te nemen met hun arts of behandelend team. Lukt dit niet, aarzel dan niet ons te contacteren.

Ik ben een kankerpatiënt, hoe kan ik me beschermen tegen het virus?

Als patiënt maakt u zich misschien zorgen over hoe mensen met kanker met het coronavirus kunnen omgaan. Er zijn verschillende goede bronnen met algemene informatie die u kan raadplegen.

Wat wij doen om het coronavirus te verslaan

Het Antikankerfonds schermt zich in de huidige omstandigheden niet af van de realiteit, al is het een organisatie die zich richt op kankerpatiënten en op kankeronderzoek. Onze artsen hebben zich vrijwillig op de lijsten van nabijgelegen ziekenhuizen gezet om te helpen indien nodig. Als expert in de herbestemming van geneesmiddelen (drug repurposing), maakt onze directeur klinisch onderzoek, Gauthier Bouche, deel uit van een werkgroep met mensen van de overheid, de autoriteiten verantwoordelijk voor nieuwe geneesmiddelen en wetenschappers, zodat snel klinisch onderzoek kan worden gestart dat zal leiden tot een oplossing tegen het coronavirus. In al deze klinische onderzoeken worden bestaande geneesmiddelen voor andere indicaties (HIV, malaria, reumatoïde artritis, enz...) nu getest op hun effect op het virus en de ademhalingsproblemen die het virus met zich meebrengt.

Samen kunnen we dit virus bestrijden!